Клещи за връзване на лозя, цветя, домати + Лента 2бр + Телчета
-41%

Клещи за връзване на лозя, цветя, домати + Лента 2бр + Телчета

Модел: sy1475
Наличност: В наличност
Специална цена:35.00лв.
Стара цена:59.00лв.
Спестявате:24.00лв.
-+

Клещи за връзване

Клещи за връзване са подходящи за връзване на лозя, краставици, тиквички, домати, цветя и други растения, осигурявайки бърза и лесна работа в градината. Клещите работят с два механизма на връзване, при които е необходимо телчета или лента.

 • за връзване на лозя
 • с два механизма на връзване
 • Удобна и лека дръжка

Телчета за клещи за връзване

Телчетата са с ширина 6 mm и височина 4 mm. Те са консуматив за клещи за връзване на лозя и увивни растения.

 • 10 000 броя в комплекта
 • Размери: ширина 6мм, височина 4мм
 • Размер на опаковката 10.90 / 2.30 / 4.00 cm

Лента за привързване /за клещи/

Лента за клещи за привързване. Консуматив за клещи за връзване на лозя и увивни растения

 • 20 бр. ролки в кутия с дължина 30 м
Комплектът включва:

 • 1 брой клещи за връзване
 • 1 кутийка - 10 000 броя телчета за клещи за връзване
 • 1 комплект ленти за привързване - 2 броя ленти

  Домати, краставици, лозя и цветя – много растения с тънки, разклонени стебла се нуждаят от стабилно укрепване към някакъв вид опора. Обикновено тази операция се прави ръчно, но за да се улеснят земеделските стопани и градинарите с голям брой насаждения, беше създаден специален инструмент - клещи за привързване. Това полезно приспособление улеснява и ускорява процесите, затова ние ви го предлагаме на изгодна цена в комплект с консумативи – ленти и телчета.

  Какво представляват клещите за лозарство и градинарство?

  Преди над 10 години, един много полезен инструмент стана достъпен и за българския земеделец. На англоезичния пазар уредът бива наричан „Tapener” или „Stapler”, но у нас той е по-известен с наименованието „клещи”, поради сходния дизайн и начина на използване с класическия инструмент.

  Приликите в дизайна не са случайни. Корпусът за клещите за привързване е изработен от неръждаема стомана, като са добавени и някои пластмасови компоненти за лекота и по-удобен захват. Инструментът работи с два консуматива – ленти и скоби (телчета), които са включени в комплекта, и осигуряват огромен брой операции.

  Операциите с тези клещи за връзване на домати отнемат секунди. Това се случва по следния начин:

  • Първо, трябва да натиснете лоста до първото щракване, за да приведете инструмента в работно състояние;
  • Устройството трябва да се доближи до стеблото, така че лентата да се увие около него;
  • След пълно натискане на ръкохватката, двата края на лентата се свързват с телбод, а вграденото острие отрязва излишното.

  Клещите за превръзване на растения са изобретени в Япония, но днес подобни модели се произвеждат в Китай, Корея и Европа. Цената на тези инструменти варира от 30 до 50 лв, но принципът им на работа е същият. Различно е единствено качеството на използвания метал, което се отразява на експлоатационния живот на уреда.

  Какво мислят земеделците за инструмента?

  Мненията на лозарите и градинарите са почти еднозначни, но въпреки това има и опоненти на този тип механизми. Болшинството градинари и лозари са на мнение, че бързината и лекотата на работа с инструмента си заслужават цената, на която той се предлага. Например, ръчното вързване на сто лози отнема няколко часа, докато с клещи за връзване на лозя, тази операция ще отнеме не повече от 30 минути.

  Противниците на метода и на самия уред от своя страна, смятат, че цената на консумативите е твърде висока, като се изтъква и синтетичният произход на лентата. За разлика от найлоновите ленти, канапът се оставя да изгние на място в лехите, а и всеки се отнася различно към времето си. Някои градинари са щастливи да отделят време за ръчно връзване на растения, които отглеждат.

  Заслужава ли си покупката?

  Дали си заслужава покупката на клещи за връзване, всеки решава за себе си. Едно е сигурно обаче: този инструмент прави градинарството много по-лесно и удобно, а отглежданите култури изглеждат много по-естетично. Уредът е подходящ за хората, които не разполагат с нужната сръчност за ръчно превръзване на лози, малини, домати и др.

  Някои растения, като малини и катерливи рози имат твърде остри бодли, което прави ръчното им укрепване върху подпори доста трудно и опасно. Машинката, от друга страна, ви позволява да извършвате тази дейност с минимум убождания и драскотини. Стеблата са здраво свързани с опората, но без да се прилага прекомерен натиск, който може да прекърши по-деликатните стебла.

  Като цяло, притежанието на клещи за лозя не е въпрос, който изисква сериозни размишления, защото цената им е повече от достъпна. Това е инструмент, който ще ви влиза в употреба всяка година, а не консуматив, който изисква ежегодна финансова инвестиция. От нас получавате комплект консумативи, нужни за работа с клещите – 2 броя ленти по 30 м и 10 000 телчета.

  Ползи от покупката

  Ползите от покупката на клещите за превръзване на растения са очевидни – този уред пести време, усилия и следователно средства. Това е особено валидно когато говорим за дълги лехи с домати или за големи лозови масиви. В големите земеделски стопанства ръчният труд трябва да се намали до минимум, за да се генерират по-големи печалби.

  Обикновено за изпълнение на подобен род операции са нужни двама души, а сам човек, който не разполага с машинка за връзване на лозе, трябва да използва и двете си ръце, като същевременно е нужно да се използват ножици за рязане на лентите. Клещите ви позволяват да работите без чужда помощ, като с едната ръка държите стеблото, а с другата го прикрепяте към опората.

  Клещите използват ленти с ширина от 11 до 25 милиметра. Широките трябва да бъдат вързани към стъблата и тънките стволове на разсада, а тънките - към деликатни клони и лози. Лентата може да бъде с различни цветове - можете да бележите растения, които са били обработени по различно време. Лентите могат да бъдат закупувани допълнително и са подходящи за машинки на различни производители, което е много удобно - не е нужно да търсите консуматив за конкретна марка.

  На какво да обърнете внимание?

  При покупката на клещи за връзване на лозе трябва да обърнете внимание на няколко неща. На първо място, това са материалите, от които е изработен инструментът. Металът трябва да е с високо качество и плътност. Тънките и уязвими части няма да издържат дълго на суровите условия в една оранжерия или открити площи. Инструментът трябва да е устойчив на корозия, за да не се поврежда, ако бъде намокрен от дъждове и роса.

  Колко лента ще е необходима за направата на една връзка? Това е друг въпрос, на който трябва да обърнете внимание, когато купувате машинка за връзване на домати. По-икономичните модели са по-добър вариант както за малки зеленчукови и цветни градини, така и за големи стопанства.

  Теглото е друг важен показател, за който трябва да се помисли. Теглото на различните модели клещи за привързване на лози може да варира от 700 гр. до 1,5 кг. В този случай е важно дали с инструмента ще работи мъж или жена. Освен това инструментът трябва да е удобен за използване с една ръка. Дръжката трябва да пасва добре в ръката, а лостовете и бутоните да имат противоплъзгащи покрития - това е много важно.

  Струва си да закупите от нас онлайн клещи за връзване на лози, защото ние ви предлагаме универсално устройство, подходящо за мъже и жени. Машинката има висок коефициент на полезно действие, а цената ѝ е повече от изгодна. Поръчайте я още сега!a

  Напишете мнение
  Забележка: HTML не се потдържа!
      Лош           Добър
  Сделка на деня
  Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
  Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
  Специална цена:250.00лв.
  Стара цена:299.00лв.
  Спестявате:49.00лв.
  Чайници за турски чай гранит Vivaldi
  Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
  Специална цена:49.00лв.
  Стара цена:60.00лв.
  Спестявате:11.00лв.
  3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
  Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
  Специална цена:15.00лв.
  Стара цена:29.00лв.
  Спестявате:14.00лв.
  Побързайте! Остават още 88888880 продукт(и)! 20 продукт(и) вече са поръчани!
  Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
  Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
  Специална цена:2.50лв.
  Стара цена:4.00лв.
  Спестявате:1.50лв.
  Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
  Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
  99.00лв.
  Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
  Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
  Специална цена:120.00лв.
  Стара цена:159.00лв.
  Спестявате:39.00лв.
  Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
  Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
  99.00лв.
  Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
  Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
  Специална цена:4.00лв.
  Стара цена:5.90лв.
  Спестявате:1.90лв.
  3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
  Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
  Специална цена:22.00лв.
  Стара цена:32.00лв.
  Спестявате:10.00лв.