Кухненско предпазно алуминиево фолио за плот AK03S, 3м х 60см, самозалепващо

Модел: sz0672
Партиден номер AK03S
Наличност: В наличност
Специална цена:12.00лв.
Стара цена:19.00лв.
Спестявате:7.00лв.

Опции

-+

Предпазно, алуминиево фолио за плот, което го пази от мазни пръски и петна и се почиства изключително лесно и бързо.

 • Начин на залепване: Самозалепващo фолио
 • Алуминиева ролка с обща дължина: 3 метра
 • Широчина: 60см
 • Релефен дизайн
 • Лесно за почистване
 • Температурна устойчивост
 • Може да се реже на части, колкото ви е необходимо

Кухнята е сърцето на дома. Това не е празно клише, а емблематична истина. В това помещение се приготвя вкусна храна, но самият процес на готвене често е свързан с влага и пръски мазнина, които могат бързо да разрушат скъпите декоративни покрития. За да се защитят от замърсяване и топлина беше създадено алуминиевото термо фолио за плот.

Моделът AK03S има приятен релеф и може да се закупи в сребрист или златист вариант. Предлага се във вид на ролки с дължина 3 метра и ширина 60см. Самозалепващата се основа ви позволява да го инсталирате за секунди, използвайки най-обикновени домашни пособия – ролетка, молив и ножица.

Ефективна защита на покритията от огън, вода и мазнина

Самозалепващото се фолио за плот решава голяма част от проблемите в кухнята, защитавайки повърхностите от замърсяване и тежки повреди. То ви спестява нуждата от чести ремонти, а също и от основно почистване с агресивни препарати. В същото време, това защитно покритие не нарушава привлекателния облик на интериора, а напротив – допълва го с ефектната си огледална повърхност.

Фолиото създава модерен облик на кухненското пространство с ефектното си металическо покритие. То има красив декоративен релеф, който изпълнява отлично ролята на връзка между горния и долния ред кухненски шкафове. Освен това материалът е 100% водоустойчив, което го прави способен да защитава стените и дървените повърхности от гниене и деформации.

Това предпазно фолио за кухня е устойчиво на мазнини и корозивни материали. То не поддържа горенето, позволявайки ви да защитите плотовете от ПДЧ от пожари, възникнали поради невнимание. Ако във вашата кухня използвате газови котлони, откритият пламък няма да навреди на работния плот и декоративния кухненски гръб.

Хигиенично решение, осигуряващо здравословна домашна среда

Хигиената е основен фактор в кухнята, като тук не говорим единствено за професионалните кухни, но и за домашните. Стаята, в която приготвяте храната за своето семейство, трябва да бъде идеално чиста и напълно лишена от гъбички, мухъл или други болестотворни бактерии. Фолиото от алуминий ви позволява да поддържате идеално чиста среда.

Материалът има специфични структурни особености, благодарение на които той не допуска развитието на опасни патогени, какъвто е проблемът с повечето натурални материали. Много е важно плотовете, върху които режете и смесвате различни хранителни продукти, или пък месите тесто, да бъдат идеално чисти. Фолиото може да се чисти и дезинфектира с всички конвенционални препарати.

Лесна инсталация, поддръжка и подмяна

Добавеното в структурата на нашето алуминиево фолио самозалепващо покритие прави неговата инсталация повече от лесна дори за хора, които не могат да се похвалят с особена сръчност. Можете да го залепите и отстраните по всяко време, без никакви затруднения изцяло сами, като просто премахнете защитната хартия от гърба и го залепите внимателно с леко заглаждане.

Не бива да се прави паралел между това защитно покритие и обикновеното домакинско фолио, тъй като разликата между двата материала е огромна. Самозалепващите филми имат многослойна структура, в състава на която понякога влиза дори добре познатото ни PVC. Това прави фолиото за плот и термогръб максимално устойчиво на механични въздействия. Натискът при почистване няма да доведе до разкъсване на защитната облицовка.

Устойчиво на мазнини и влага, алуминиевото кухненско фолио служи като защитно покритие за кухненските плотове и рафтове, стенните плочки и дори за фасадите на шкафовете. Може да се използва успешно и в работилница или гараж. Лесно се поставя и премахва, а благодарение на силния си адхезивен слой залепва много добре към различни повърхности.

Фолиото може да се реже до размера на повърхността, върху която ще се залепи. Освен това сребристата му повърхност има интересна текстура, която е съвместима с модерния кухненски интериор. Металическите отблясъци на защитния филм се комбинират чудесно с битовите уреди с корпус от инокс. С фолиото можете да промените напълно визията на хладилника, готварската печка или пералнята.

Структурни особености на материала

Нашето самозалепващо алуминиево фолио е универсален и лесен за инсталиране материал, който добавя елегантен и модерен щрих към кухненските повърхности. Специфичните му структурни характеристики и производствен процес допринасят за неговата популярност в различни проекти за реновиране на дома. Именно затова си струва да им обърнем по-специално внимание.

Структурата на това защитно-декоративно покритие се състои от няколко слоя. Това са:

 • Основен материал. Основният компонент на материала е алуминий, избран заради неговата лекота, устойчивост на корозия и издръжливост.Освен това алуминият има отлична топлоустойчивост (до 250⁰ С), което го прави подходящ за използване в кухни, където излагането на топлина е често срещано явление;
 • Адхезивен слой. Самото наименование самозалепващо фолио за кухненски плот подсказва, че покритието е снабдено със специален адхезивен слой от едната страна, който позволява стабилното му залепване към различни повърхности. Адхезивният слой е предназначен да осигури здрава връзка, като същевременно осигурява лесно боравене по време на монтажа;
 • Защитен слой. За да се гарантира, че алуминиевото фолио ще остане в безупречно състояние по време на транспортиране и монтаж, то е снабдено със защитен слой – премахваща се хартия.Този слой предпазва залепващата страна от драскотини, прах и други потенциални замърсители, които могат да понижат залепващата способност на фолиото;
 • Повърхностно покритие. Повърхността на алуминиевото фолио за кухненски плот може да има различен финиш - матов, лъскав или текстуриран. Изборът на покритие може да повлияе на естетиката и функционалността на кухненското обзавеждане, като матовите покрития предлагат дискретен външен вид, а текстурираните добавят интересен тактилен елемент.

От значение за структурните особености е и размерът на филма. Не само нашият продукт, но болшинството алуминиеви фолиа за декорация, се продават под формата на ролки. Дължината и ширината на ролката варират при различните производители, но като цяло ширината от 60см е оптимална за кухненски термо гръб, тъй като това е стандартното разстояние между плота и стенните шкафове.

Производствен процес

Производството на топлоизолационно фолио за стена протича при строго регламентирани правила и обикновено включва няколко отделни етапа. Първият етап е свързан с избора на суровина. Производственият процес започва с подбор на подходящата алуминиева сплав, като най-често използваните сплави включват 3003 и 8011 поради тяхната благоприятна комбинация от якост, формоспособност и устойчивост на корозия.

След това избраната алуминиева сплав се подлага на процес на валцуване. Това включва прокарването на метала през серия от ролки, за да се постигне желаната дебелина. Често се предпочитат по-тънки слоеве за самозалепващ алуминиев филм, за да се запази гъвкавостта на материала.

Обработката на повърхността е много важен етап от производството на алуминиево самозалепващо фолио. Алуминиевата повърхност се подлага на процеси на обработка като почистване и химическо третиране за подобряване на адхезията и насърчаване на свързването на адхезивния слой.

Следващата стъпка от производството включва нанасяне на лепилото. Адхезивният слой се нанася от задната страна (гърба) на фолиото. Този слой е внимателно формулиран, за да осигури правилно свързване с различни повърхности, като същевременно е осигурена максимална лекота на нанасяне.

Последният производствен етап включва полагането на защитна мембрана върху лепилото. Тя има за цел да предотврати неговото изсъхване и да го остави активно за максимално дълъг период от време. Хартията също така защитава лепилото от замърсяване с твърди частици и предотвратява самозлепването, което може да повреди фатално филма.

Готовото самозалепващо фолио за кухня се навива на ролки за лесно транспортиране и съхранение. След това тези ролки могат да бъдат развити и нарязани на желаните дължини и форми от крайните потребители по време на монтажа. Рязането става с обикновена канцеларска ножица, а за оформяне на детайли след полагането, може да се използва макетен нож.

Защо си заслужава да закупите алуминиево покритие за кухненските повърхности?

Чистата кухня доставя удоволствие както на човека, който ежедневно демонстрира кулинарните си способности, така и на останалите членове на семейството. Покривайки най-силно замърсяващите се повърхности със защитно фолио за кухня, вие ще поддържате сърцето на дома в безупречно състояние.

Нашето висококачествено термо фолио за кухненски плот ще ви помогне да намалите проблемите в кухнята, предпазвайки не само плота, но също и стените от мръсотия, пръски мазнина и вода. Термофункцията на фолиото ви дава нужната свобода по време на готвене. Ако оставите топла тенджера на плота, той няма да се деформира или стопи под въздействие на горещината.

В кухнята често се налага да се достигат високи градуси, които се постигат най-бързо от уредите, работещи на газ. Ако забравите мазнина върху газовия котлон обаче, рискът от пожар нараства значително. Затова е важно да осигурите защита на ПДЧ плотовете, като ги покриете с декоративно фолио за плот на кухня. Огънят няма да може да се разпространи върху алуминиевата повърхност.

Естетиката е също важен момент, а тя не бива да влиза в противоборство с функционалността на кухнята. Металическите отблясъци и приятен релеф на самозалепващото термо фолио за кухня ще направят пространството по-уютно и приятно. Този материал подхожда на модерните интериорни стилове, в каквито са издържани повечето съвременни кухни.

Възползвайте се от изключително ниската цена – вземете нужното ви количество от фолиото AK03S още сега!

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:19.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:10.00лв.
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.