Самозалепващи PVC панели за под W92

Модел: ta068
Наличност: В наличност
3.00лв.
-+

Цената е за един винилов панел с размер: 91,4 х 15,2см

Самозалепващ PVC панел - тип подови дъски

 • Здрави и нехлъзгащи
 • Размер на панела: 914.4*152.4*1.2mm
 • Дебелина на панела: 1.2мм
 • Тип ламинат
 • Водоустойчивост
 • Възможност за използване в банята, коридора и кухнята
 • Бърз и лесен монтаж без нужда от майстор
 • Устойчиви на плесени и алергени
 • Лесни за поддържане

Могат да се положат върху всякакви равни и твърди повърхности!

Съвременният пазар на строителни материали предлага широка гама от подови настилки, изработени от синтетични полимери. Този тип подове се радват на все по-голяма популярност сред редовите потребители, заради лекотата на инсталиране и ниската им цена. Предлагаме ви самозалепващи пвц плоскости - едно отлично решение за подовете в новия ви дом.

Какво представляват настилките от ПВЦ?

Виниловите подове имат специфична структура и химичен състав. Изработват се в разнообразие от форми и големини, като не бива да пренебрегваме и декоративния им дизайн. Можете да облицовате подовете в дома си със самозалепващи панели за под в различни разцветки и декори – естествено дърво, мрамор, камък и др.

Относно формата, виниловите покрития се срещат най-често в два варианта – квадратни плочки и правоъгълни панели. Ние ви предлагаме втория вид, с който можете да създадете прекрасни подови концепции – ламинат, дюшеме и т.н. Технологията на производство на ПВЦ покритията е доста проста.

За производство на панелите се използват химически компоненти, базирани на поливинилхлорид с добавени различни багрила и пластификатори. Именно заради сравнително простия производствен процес, този вид продукти се продават на много изгодни цени. Това е всъщност най-изгодния декоративен и облицовъчен материал с отлично съотношение цена/качество.

Един стандартен самозалепващ pvc панел се състои от няколко слоя:

 • Слой от поливинилхлорид;
 • Кварцов пълнеж;
 • UV защитен слой;
 • Полиуретаново защитно покритие.

При самозалепващите панели имаме и пласт лепило със силни адхезивни свойства, благодарение на който плочите се свързват здраво със съответната основа. Първите два слоя (PVC и кварц) формират основата на виниловата настилка. Кварцовият гранулат придава твърдост и здравина на покритието, благодарение на което то придобива значителна дълготрайност.

Виниловите панели за под не отстъпват по красота и експлоатационни характеристики на по-трайните конвенционални облицовки. Повърхностните слоеве придават на продукта устойчивост на деформация и надраскване. Материалът е пригоден да устои на интензивно натоварване от мебели и движението на хора.

За да се съхрани рисунъкът на плочата в процес на експлоатация, на повърхността се нанася специален филм, който защитава принта от ултравиолетови лъчи. Благодарение на този слой, наситеността и яркостта на цвета се запазват в продължение на много години.Горният полиуретанов слой също изпълнява защитна функция.

Той предпазва плочките от механични повреди, абразия и др. Освен това придава блясък на покритието и подобрява дълбочината на шарката и текстурата. Изцяло изкуственият състав на тази подова облицовка, я прави влаго и водоустойчива. Такъв тип самозалепващи плоскости за под все по-често се поставят в бани и кухни върху съществуващи керамични облицовки.

Предимства на настилките от PVC

Макар и сравнително нов облицовъчен продукт, превъзходните самозалепващи pvc панели за под са сред най-търсените покрития както за жилища, така и за комерсиални помещения. Засиленият интерес към тази грипа настилки се дължи на многобройните им предимства. Ще обърнем внимание на най-съществените от тях:

Устойчивост на износване: При избора на подово покритие всеки купувач на първо място обръща внимание на неговата устойчивост на износване, тъй като това определя колко дълго може да запази механичната си якост и естетика. Виниловите настилки имат висока степен на устойчивост на износване, така че могат да се използват във всякакви жилищни и търговски помещения, независимо от нивото на трафик.

Устойчивост на различни въздействия: Високата якост на материала, получена благодарение на кварцови частици и специални защитни слоеве, гарантира дългия експлоатационен живот на виниловия под. В допълнение, покритието е устойчиво на вода, киселина, основи, пара и т.н., което позволява да се използва с по-сложна среда.

Атрактивен външен вид: Самозалепващи пвц плочки за под могат да се намерят в богат асортимент по отношение на цветовия дизайн, текстурата и т.н. Привлекателността на този тип покритие и неговото разнообразие ви позволява да изберете подходящия вариант за всеки интериор. Панелите могат да имитират дърво, гранит, мрамор или друг естествен камък, както и всякакви шарки.

Достъпна цена: Поради факта, че цената на виниловия паркет е максимално достъпна, по-голяма част от домакинствата могат да си го позволят. Материалът е известен като перфектната опция за бързи, чисти и евтини ремонти. С един супер скромен бюджет, бихте могли да преобразите напълно дори най-скучното помещение.

Лесен монтаж: Едва ли има друг вид подова настилка, чиято инсталация да е толкова проста и бърза. Всъщност, най-сложната част от монтажа е подготовката на основата. Подът, върху който ще се лепят пвц плоскости за под, трябва да бъде чист, идеално гладък и сух. Панелите могат да се залепят върху плочки, ламинат и паркет. Изрязването на паната става с остър строителен нож или специални ножици.

Безопасност: Въпреки факта, че виниловите панели са с изцяло синтетичен произход, материалът е напълно безопасен за хората. Не отделя никакви вредни вещества, следователно не застрашава човешкото здраве. Такъв вид облицовка може да се постави в детски стаи и кухни, без никакви притеснения от алергии и дълготрайни последици.

Лесен начин да обновите визията на всяко помещение

Всеки ремонт ни създава усещането, че живеем в по-модерен и по-уютен дом. Ремонтите са нещо чудесно, когато говорим за крайния резултат, но и пълен кошмар, ако разглеждаме самия процес. За щастие на собствениците на жилища, на пазара се появиха самозалепващи плочки за под, чиято цена позволява да се сменят подовете, без да се викат майстори и да се замърсява цялото жилище.

Подовите плоскости са дълготраен, влагоустойчив и екологично чист материал. Той е също изключително удобен за използване – ходенето бос по пода е истинско удоволствие. Покритията под формата на самозалепващ пвц панел биват наричани още кварцвинил. Многослойният композит е лек, гъвкав и удобен за полагане.

Да се върнем на структурните особености на панелите: Накратко, те са изработени от поливинилхлорид и минерален пълнеж, споени заедно чрез полимерни съединения. За некомпетентен човек, това е гъвкава и тънка дъска от мека пластмаса. Привидно крехките пвц плочки за под са всъщност изключително здрави, заради добавените кварцови частици.

Кварцовият пълнеж в съвременните самозалепващи плочки за под е представен от два основни минерални компонента: кварцов композит (измит пресят речен пясък) и калциев карбонат (натрошен варовик). Кварцът придава на покритието не само здравина и износоустойчивост, но резистентност към плесени, гъбички и всякакви микроби.

ПВЦ панелите в банята – да или не?

Можете да покриете грозните плочки в банята с pvc плоскости за под и по този начин да я трансформирате напълно, без никакви усилия, без огромен разход на средства и без прах в цялото жилище. Необходимо е само да почистите много добре стария под (варовиковите отлагания се премахват със специални препарати), за да осигурите здраво фиксиране на панелите върху керамичната основа.

Такова покритие може да се представи отлично в интериора на банята, дори ако изберете модел, който имитира дърво. Дървесният принт се използва все по-успешно в интериорния дизайн на модерните бани. Панелът W92, който ви предлагаме, е цветово съвместим с класическа бяла санитария и фаянсови стенни облицовки.

Относно използването на водоустойчиви плоскости за под в банята, специалистите обаче не са напълно единодушни. Колебанията касаят предимно самозалепващите се продукти, като опасенията са, че водата може да проникне под плочата, да повреди адхезивния ѝ слой и да я отлепи. Това опасение не е съвсем неоснователно, но има начин повредата да се избегне. Това може да стане чрез запечатване на покритието на местата на съединяване – фугите.

Можете спокойно да обновите подовата облицовка в банята, като поставите отгоре самозалепващи pvc плочки, ако душ зоната е отделена чрез кабина или параван, така че да няма обилни течове върху пода. Мокрите стъпки и пръските вода не са сериозен проблем.

Самозалепващи пвц плочки можете да закупите от почти всички магазини за строителни материали, включително онлайн. Препоръчваме да се доверите на нашия магазин и да изберете продукта, който ви предлагаме, защото той е с отлично качество и изключително достъпна цена.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 290х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:17.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:12.00лв.
Побързайте! Остават още 88888888 продукт(и)! 19 продукт(и) вече са поръчани!
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Пълначка за суджуци 2.5 кг капацитет
Колбасите и месните деликатеси са неотменима част ..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:59.00лв.
Спестявате:10.00лв.