Самозалепваща декоративна лайсна перваз за стени и тавани, 2.3м х 8.5см

Модел: sz983
Наличност: В наличност
Специална цена:5.00лв.
Стара цена:6.00лв.
Спестявате:1.00лв.

Опции

-+

Декоративни первази

Материал: XPE пяна

Самозалепващи

Подходящи за стени и тавани

Размер: 225*8.5cm*5mm

Гъвкавият самозалепващ перваз за таван е отлично решение за декориране на различни интериорни елементи. Високата естетическа стойност на продукта, съчетан с лекотата на използване и ниската му цена, го превръщат в модерно решение за освежаване на жилищни пространства. Лентата се предлага с фиксирани размери: ширина 8,5см при дължина 2,3м и в различни цветове.

Широко приложение в домашния интериор

Декоративните первази с гъвкава структура намират широко приложение в интериорната декорация. Могат да се използват във всяко затворено пространство – от дневната до детската стая и дори в банята, тъй като материалът е устойчив на влага. Съществуват безброй варианти за използване на меките самозалепващи ленти, но нека се спрем на малка част от тях.

Стенна и таванна декорация

Стенните фризове и таванни розетки от гипс днес се смятат за отживелица. Сложността на тяхното изграждане изисква участието на професионалист, а процесът е сложен и бавен. Благодарение на създаването на нови материали, на пазара се появиха меките самозалепващи лайсни за стена. Всеки може да се справи с тяхното залепване върху участък от стената или на тавана.

Первазите са чудесно решение за създаване на декоративна розетка на тавана, която да огражда висящо осветително тяло. Също така вършат чудесна работа като средство за маскиране на пукнатини и фуги по стените и таваните. Много ефектно скриват участъци с олющена боя по протежение на цоклите, както и видими монтажни отвори за корнизи и щори.

Лайсните с декоративен релеф могат да ви послужат за рамкиране на врати и прозорци. Ако рамката на вратата е твърде скучна или с времето е станала непривлекателна, лесно можете да ѝ вдъхнете нов живот, без да я сменяте изцяло. Первазите се предлагат в различни разцветки, така че всеки да може да избере модела, който се вписва най-добре в цветовата схема на интериора.

Ефект рамка

Декоративни самозалепващи лайсни все по-често се използват за създаване на ефект рамка около различни интериорни елементи – картини, огледала, витражи и др. С тях могат да се създадат много интересни геометрични композиции, благодарение на гъвкавата структура на материала.

Освен рамките на вратите, с такава лайсна бихте могли да оградите стенни постери и по-малки фототапети, превръщайки ги в истинско произведение на изкуството. Ако искате да превърнете монтирания на стената телевизор в картина с движещи се изображения, залепете декоративната ни лайсна около него него и се наслаждавайте на своята модерна и стилна дневна.

В банята и кухнята

Гъвкавите самозалепващи декоративни лайсни са изработени от XPE пяна с дебелина 5 мм. На този материал ще се спрем обстойно малко по-късно, но междувременно ще вметнем, че това е полимерно съединение, устойчиво на влага. Структурните му характеристики го правят подходящо решение за декориране и скриване на дефекти в банята и кухнята.

Лайсната идва на помощ, когато искате да създадете едно по-стилно и приятно пространство. С нея можете да покриете уплътненията от силикон около санитарията, за да скриете неприятния вид, който лепилото е придобило с времето при престоя си във влажна среда. Ако искате да разграничите декоративния кухненски гръб от работния плот, също бихте могли да си послужите с меките первази.

Здраво свързване с всички гладки и твърди основи

Благодарение на самозалепващата си основа, меката декоративна лайсна за стена се свърза здраво към всяка основа. Можете да я поставите върху керамични плочки, декоративни стенни пана и повечето материали, използвани в интериорния декор – фина мазилка, тапети, стъкло, пластмаса, дърво, MDF, метал и т.н.

Ако планирате да декорирате стените и таваните с това ново решение за декорация, трябва да сте напълно наясно, че лентата може да залепне здраво само ако основата е абсолютно гладка. Груби ефектни мазилки не са добра основа за самозалепващия перваз, тъй като с тях е невъзможно да се създаде силна адхезия.

Лепилото, положено на гърба на нашите самозалепващи первази за таван, има специфични свойства и специален химичен състав. Поради това, то не се нуждае от време за изсъхване – залепването се случва в момента, в който поставите лентата на желаното място. Отлепянето на перваза не е невъзможно, но е доста трудно, поради което препоръчваме да работите много прецизно и отговорно. Коригирането на грешки с този материал може да се окаже истинско предизвикателство.

Особености на XPE пяната

XPE или полиетиленова пяна с кръстосана връзка е универсален материал, известен със своите уникални свойства, които го правят отличен избор за различни приложения, включително за декоративни лайсни за стена. Този материал е създаден чрез специализиран производствен процес, който подобрява неговата издръжливост, гъвкавост и топлоизолационни способности.

Производственият процес на XPE пяната включва кръстосано свързване на полиетиленови молекули посредством химичен процес или радиация. Това кръстосано свързване създава триизмерна мрежа в материала, което го прави по-устойчив на топлина, химикали и физически стрес. Резултатът е разпенена структура със затворени клетки с множество малки, свързани помежду си клетки, придаващи уникални характеристики на материала и съответно на самите лайсни за стена.

Самата производствена технология е следната: По време на производствения процес полиетиленовата смола се смесва с омрежващ агент, след което сместа се нагрява и екструдира през матрица. Екструдираният материал е омрежен, което води до образуването на пяна с фина, равномерна клетъчна структура. Специфичните условия на процеса, включително температура и време на омрежване, могат да бъдат коригирани, за да се постигнат желаните свойства в крайния продукт.

Свойства на XPE пяната

XPE пяната притежава уникални свойства, които я правят отличен материал за стенна декорация. Тя се отличава поради структурата си със затворени клетки, което означава, че отделните клетки са изолирани една от друга. Тази характеристика осигурява на материала отлична водоустойчивост и плаваемост, така че декоративната лайсна за стена може да се използва и в банята.

Пяната се слави с отлична здравина и дълготрайност. Процесът на омрежване подобрява здравината и издръжливостта на материала, което го прави устойчив на износване, разкъсване и деформация. Тази издръжливост гарантира дълъг живот на крайния продукт, което е изключително важно при декориране със самозалепваща лайсна.

Гъвкавостта е ключово качество на первазите, с което те превъзхождат класическите си предшественици. Еластичната структура позволява на лайсната да се приспособява към различни форми и повърхности. Тази гъвкавост улеснява монтажа и позволява създаване на сложни и детайлни дизайни в интериорния декор.

Една от отличителните характеристики на XPE пяната са нейните изключителни топлоизолационни свойства. Затворената клетъчна структура на материала улавя въздуха в клетките, осигурявайки ефективна изолация срещу преноса на топлина. Това го прави енергийно ефективен избор за производство на декоративни лайсни за прозорци, врати, стени и тавани, помагайки за поддържане на комфортна вътрешна среда.

Въпреки своята плътност и здравина, пяната се радва на добра репутация заради ниското си тегло. Лекотата на первазите улеснява тяхното инсталиране и гарантира здравото им залепване, независимо от материала на основата. Тази характеристика е още по-важна, когато декорацията се планира да бъде поставена на таван.

Защо лайсните от XPE пяна са отлична декорация?

Наред с лекотата на инсталиране и ниската цена, съществуват много други причини да изберете первазите със самозалепваща основа за декориране на стени, тавани, мебели и други елементи на интериора. Сред тях е естетическата стойност на продукта.

XPE пяната може лесно да се формова и оформя в различни дизайни, текстури и модели. Това я прави идеален материал за създаване на визуално привлекателни декорации, възпроизвеждащи класически, модерни или авангардни архитектурни елементи.

Ниското тегло на материала улеснява значително монтажа на декоративни первази за стена. Спестявайки си разходите за професионални услуги, вие можете да инвестирате в други проекти, с които да обновите уютния си дом. Това, което трябва да направите, е просто да отлепите защитната хартия на гърба на перваза и да го залепите чрез натиск на желаното място.

Лесен начин да скриете грозни дефекти – това е едно от основните предимства на декоративната лайсна за таван. Всеки, който се е опитвал да коригира мазилката на тавана или да го боядиса, знае колко трудоемка и отговорна задача е това. Ако по тавана или в ъглите, където той се свързва със стената, се появят дребни недостатъци, первазът ще ги заличи, създавайки приятен облик на цялото помещение.

Термоизолационните свойства на XPE пяната допринасят за поддържането на комфортна температура в помещенията. Това свойство на лентите е особено полезно за региони със студен климат, тъй като помага за намаляване на потреблението на енергия за отопление или охлаждане. Не се колебайте да използвате лайсните, за да затворите пролуките между дограмата и стената.

Благодарение на структурата си, пяната проявява добри звукопоглъщащи качества, помагайки за намаляване на ехото и шума в помещенията. Ако искате да си създадете приятна среда в спалнята или в офиса, не е нужно да влагате много пари в скъпи килими и завеси. Декорацията ще намали акустичното замърсяване, позволявайки ви да се насладите на приятно тиха и уютна среда.

Защо да закупите декоративните первази онлайн?

Ако вече сте решили, че самозалепващата декоративна лайсна е перфектният довършителен материал за вашия интериорен проект, остава да решите откъде да я закупите. Первазите от конкретния вид се предлагат в болшинството магазини за строителни материали, така че няма да ви бъде трудно да се снабдите, ако такъв магазин оперира близо до вас.

За хората, които живеят в отдалечени региони на страната, както и за тези, които не разполагат с достатъчно време, най-доброто решение си остава онлайн покупката. Ние ще ви предложим висококачествена декоративна самозалепваща лайсна на много разумна цена. Създаването на поръчка при нас е максимално просто, а сроковете за доставка – кратки.

Не забравяйте да маркирате желания цвят, който бихте искали да получите. Лайсните се предлагат в кафяво, бежово и бяло.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:19.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:10.00лв.
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.