Самозалепващ ролков тапет Z1903, 10м х 53см

Модел: ta264
Партиден номер Z1903
Наличност: Out Of Stock
29.00лв.
-+
  • Самозалепващ ролков тапет
  • Размер на ролката: 10 метра х 53см
  • Цвят: Бяло и сиво

Всеки, който някога е лепил тапети, признава, че най-трудният етап е нанасянето на лепилото в съответствие с всички правила. Всяка грешка може да повлияе на крайния резултат. За да се улесни живота на милиони хора по света, бяха създадени самозалепващи тапети на ролка. Моделът Z1903 е един превъзходен продукт в сиво-бялата гама, който ще направи всяко помещение по-уютно и приятно за живеене.

Какво представляват самозалепващите се тапети?

Тапетите със самозалепваща основа често се бъркат със самозалепващите фолиа. Всъщност това са две отделни групи покрития с различно приложение в интериорния дизайн. Тапетите са предназначени за стенна декорация, докато фолиата се използват върху друг тип повърхности – мебели, плотове, врати и остъкления.

Най-популярният вид стенна декорация си остава тапетът. Пазарът отдавна предлага голямо разнообразие от такива покрития, но с добавянето на самозалепващите се изделия, изборът стана повече от необятен. Самозалепващите се тапети предлагат невероятна лекота на инсталиране, поради което те стават все по-предпочитани и от купувачите, и от интериорните дизайнери.

Производството на ролкови самозалепващи тапети е част от дейността на много производители. Днес пазарът изобилства от стилове и десени, но колкото и ефектни да са шарките и цветовете, материалът остава непроменен - от едната страна имаме декоративен принт, а от другата – слой незасъхващо лепило, покрито със защитна хартия.

След изрязване, непосредствено преди лепене, защитната хартия се отстранява. Предимство на този декоративен материал се състои във факта, че не е нужно да закупувате лепило и да го приготвяте до желаната консистенция. Спестявате си също използването на четки и не е нужно да държите прозорците отворени за проветряване на помещението с цел да се ускори процеса на залепване.

Предимства и недостатъци

Основно предимство на различните модели самозалепващи тапети ролка е лесният и чист монтаж. Като изключим подготовката на стените, не е нужно повече суетене. Веднага щом получите поръчания брой ролки, можете да пристъпите към поставяне на тапета, като за операцията ще ви е нужен базов набор от инструменти – ролетка, молив, ножици и макетен нож за подравняване на краищата.

Сред предимствата на тапетите със самозалепващ гръб трябва да посочим също:

  • Устойчивост на влага. Тапетите от винил са подходящи за декориране на стени в бани и кухни.Експертите обаче не препоръчват покриването на „студени“ стени с такъв тапет, тъй като под филма може да започне да се натрупва конденз, което постепенно ще доведе до образуване на мухъл и плесен;
  • Устойчивост на ултравиолетови лъчи. Това означава дълготрайно запазване на оригиналните цветове;
  • Устойчивост на високи (до +800⁰C) и ниски температури (-400⁰C);
  • Здравина и издръжливост, устойчивост на износване;
  • Безопасност за здравето. Няма токсични изпарения нито по време на монтаж, нито в периода на експлоатация;
  • Универсалност. Тапетът, който ви предлагаме, има широк обхват на приложение. Принтът му може да се причисли към абстрактната гама стенни покрития, които са подходящи за почти всяко жилищно помещение – от спалнята до хола и коридора.

Тапетите със самозалепваща основа могат да се използват и в качеството на декоративни фолиа. С тях е възможно да се декорират мебели, врати, прегради и други елементи на интериора. Разликата между тапета и фолиото обаче е в по-ниската влагоустойчивост на първия, освен ако не става дума за продукт на основата на винил.

Що се отнася за недостатъците, трудно е да се посочат сериозни такива. Преди всичко е важно да имате предвид, че материалът е доста тънък и ще разкрие всички неравности и грапавини на основата. Поради тази причина стените трябва да са гладки или с минимални дефекти. При по-пъстрите модели дори този недостатък трудно ще се забелязва.

Как и къде можете да използвате този довършителен материал?

Самозалепващи ролкови тапети, изработени на основата на хартия могат да се използват само в помещенията, в които не се наблюдават високи нива на влага и липсва риск от пръски вода. Това ограничава приложението на тапета, който ви предлагаме, до обичайните жилищни стаи – спалня, хол, коридор и антре.

Тапетите, изработени от поливинилхлорид, въпреки че имат най-добри експлоатационни качества, имат и един значителен недостатък - не позволяват на стените да дишат. Ако само част от стената е облицована с такъв материал, тогава няма проблем, но ако смятате да покриете с него всички стени, е нужно да осигурите добра вентилация.

Нашият самозалепващ ролков тапет Z1903 може да се използва като алтернатива на класическите тапети. С него бихте могли да покриете всички стени, без да се притеснявате от появата на конденз по стените. Задължително е да отстраните старите тапети преди да залепите самозалепващия вариант.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Подобни продукти
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:19.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:10.00лв.
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.