Самозалепващо PVC фолио AT01, 3м х 60см, шестоъгълни плочки

Модел: sz986
Наличност: В наличност
19.00лв.
-+
  • Водоустойчиво PVC фолио за бани и кухни
  • Дизайн: Шестоъгълни плочки
  • Размер на ролката: 3 метра х 60см
  • Подходящ за сухи и мокри помещения
  • Реновиране на стари плочки или мебели
  • Без нужда от майстори

Отлепяте задния слой и полагате върху дадената повърхност!

Предлагаме ви водоустойчиво фолио за плочки, с което бихте могли да обновите и освежите старата керамична облицовка, внасяйки модерен щрих в домашния интериор. Дизайнът на модел АТ01 представя една актуална концепция от шестоъгълни фигури в свежи и ярки цветове. Фолиото се предлага под формата на ролка с дължина 3 метра и ширина 60см.

Характеристики и предимства

Главна особеност на фолиото за керамични облицовки е материалът, от който е изработено. Самозалепващите PVC фолиа са универсално и рентабилно решение за подобряване на външния вид на различни повърхности, включително стенни керамични покрития. Изработват се от поливинилхлорид и имат лепилна основа, която позволява лесното им полагане върху широк спектър от повърхности – най-вече плочки.

Сред множеството предимства на фолиата от ПВЦ трябва да посочим:

  • Естетика. Когато външният вид на плочките в банята или кухнята не ви удовлетворява, на помощ идва самозалепващото фолио за плочки. Това покритие може да се закупи в различни стилови и цветови варианти, така че да удовлетвори всички купувачи. Независимо дали искате дизайн тухлена стена или етно мотив, има филм, който отговаря на вашия стил;
  • Икономия на средства. Поставянето на нови плочки е скъпа операция, която отнема много време.PVC фолиата предлагат рентабилна алтернатива, която ви позволява да актуализирате старите и грозни плочки, без да е нужна пълната им подмяна;
  • Лесен монтаж. Едно от най-значимите предимства на самозалепващите PVC фолиа е лесното инсталиране.Нямате нужда от майсторски умения или специални инструменти.Просто почистете повърхността на плочките, измерете и изрежете фолиото по размер и го поставете внимателно;
  • Здравина. Тези покрития са проектирани да издържат на ежедневно износване, включително влага, топлина и почистващи препарати.Те също така са устойчиви на избледняване и оцветяване, осигурявайки привлекателно покритие за дълъг период от време.

Трябва да споменем, че ако решите да промените декора или да върнете плочките в предишното им състояние, можете лесно да премахнете фолиото. Използването на самозалепващо фолио за плочки е чудесен вариант за наематели, тъй като декоративният ПВЦ филм не поврежда плочките и се отстранява без остатък.

Процес на полагане на PVC фолиото

Процесът на полагане на пвц фолиата е максимално прост и лесен, но въпреки това, винаги има какво да се обърка. Ето защо е важно да се действа последователно, като се спазват указанията за правилно лепене. Неслучайно първият етап от поставянето на фолио върху стари плочки включва подготовка на основата.

Почистете внимателно плочките, като отстраните напълно всички замърсявания, мазнини и пръски храна, ако декорирате кухнята. Ако планът е да освежите визията на банята, там е необходимо да премахнете добре варовиковите отлагания. Използвайте специално предназначени за целта разграждащи препарати, тъй като варовикът е едно от най-трудните за почистване отлагания.

Когато старата облицовка е идеално чиста и суха, идва ред на разкрояването на листата. Измерете и изрежете вашето фолио за плочки за кухня, като можете да оставите малък резерв, който ще трябва да изрежете впоследствие с остър макетен нож или бръснарско ножче.

Внимателно отлепете защитната хартия на PVC фолиото, за да разкриете залепващата страна. Започнете от единия ъгъл на плочката и бавно нанесете филма, като го заглаждате, докато спускате надолу, за да избегнете въздушни мехурчета или прегъване. Можете да използвате пластмасова шпатула или мека кърпа, за да си помогнете с този процес.

След като фолиото е поставено, отрежете излишния материал по ръбовете и около контактите с помощта на остър режещ инструмент. Бъдете прецизни, за да постигнете чист, завършен вид. Можете да преминете още веднъж върху декорираната стена с шпатула или кърпа, за да се уверите, че самозалепващото фолио за плочки за баня е прилепнало здраво към повърхността.

Какво трябва да съобразите, преди да покриете керамичната облицовка с този материал?

Има някои фактори, които трябва да вземете предвид, преди поставянето на фолиото. Един от тях е моментното състояние на плочките. Уверете се, че по облицовката няма пукнатини или разхлабена плочка, защото филмът няма да прилепне добре върху повредени повърхности. Също така имайте предвид, че всички неравности ще бъдат видими на повърхността на фолиото и реновираната с фолио за плочки кухня няма да изглежда по начина, който сте си представяли.

Поставянето на фолио за баня върху плочки трябва да се прави при умерена температура и ниска влажност. Студените или горещи повърхности могат да повлияят на адхезивните свойства на покритието. Старайте се да подравните шарките на принта правилно по време на монтажа, за да постигнете идеално чист и безшевен външен вид.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 290х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:17.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:12.00лв.
Побързайте! Остават още 88888888 продукт(и)! 19 продукт(и) вече са поръчани!
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.