Тапет кафяви тухли C6, 70 x 77см, самозалепващи, 3D ефект
-33%

Тапет кафяви тухли C6, 70 x 77см, самозалепващи, 3D ефект

Модел: sz0854
Наличност: В наличност
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:6.00лв.
Спестявате:2.00лв.

Опции

-+
  • Тапети с дизайн на тухли
  • Цвят: Кафяв
  • Размери: 70 х 77см
  • Топлоизалационни панели от пяна
  • Могат да се мият
  • Изрязват се по ваше желание
  • Без нужда от майстор
  • Две пана покриват: 1.078 кв.м.

В интериорния дизайн навлизат всевъзможни обемни панели с 3D ефект. Като производствени материали могат да се използват различни видове естествени и изкуствени суровини. Много ефектни дизайни са създадени с пана от дърво, камък и дори стъкло, но панелите, изработени от композитни материали също предоставят голямо поле за творчески изяви. Нашият кафяв самозалепващ 3D тапет тухли е един много удачен вариант за освежаване на интериора.

Какво е различното при 3D тапетите?

На фона на плоскостите от PVC, пенополистирол и други видове пластмаси, специално внимание заслужават меките и леки самозалепващи се панели от пенополиетилен. Много от купувачите вероятно си спомнят нарастването на търсенето на този довършителен материал през 90-те години. Тогава, въпреки завидната му популярност, отношението към него беше двузначно.

Струва си да разберем какво се е променило през годините и как дизайнерите започнаха да използват този материал днес. Тапетите 3D имат както много предимства, така и някои недостатъци. Наред с дизайна, всеки материал има и техническа страна, а в случая именно техническите характеристики завладяха потребителите по целия свят.

Така модерните днес самозалепващи тапети тухли се изработват от разпенен полиетилен или PE пяна, както още е познат материала. Предназначени са изцяло за интериорна декорация на стени. Имат релеф от лицевата страна, а на задната е нанесено силно лепило. Благодарение на адхезивния гръб панелите се инсталират изключително лесно.

Този материал няма мирис, не отделя вредни токсични вещества във въздуха и не предизвиква алергични реакции. Единственото нещо, за което трябва да внимавате, е неговата запалимост. Не използвайте 3Д панелите в близост до печки без допълнителна защита, не ги използвайте за украса на аварийни изходи, не украсявайте с тях камини и други зони, където могат да имат пряк контакт с открит огън.

Свойства на адхезивния слой

За надежден монтаж на нашите 3Д тапети тухли не са необходими обрешетки, допълнителни лепила или дюбели. Лепилният слой, който вече е нанесен върху гърба на панелите, осигурява суперздрава фиксация върху почти всяка повърхност. Като цяло температурните изисквания на тапетите са минимални. Адхезивната им основа не губи свойствата си на силна фиксация до -15 градуса.

Въпреки всички предимства трябва да отбележим, че е по-добре меките стенни плоскости да не се полагат върху напълно неподготвени стени. Най-вероятно няма да е възможно да ги залепите здраво върху голи бетонни блокове - необработеният бетон е твърде хигроскопичен. Такива „сурови” повърхности трябва предварително да се третират с грунд.

Същото важи и за големи замърсявания - мазни петна, прашни стени и др. Друг съвет: след отстраняване на защитната хартия от гърба на тапетите е добре да ги залепите веднага. Ако изсъхне, лепилото ще загуби свойствата си.

Съхранението на съответното количество пана от нашия тапет 3D тухли самозалепващ е разрешено при всяка температура. Тапетите не губят свойствата си при замразяване и размразяване. Малък съвет: по време на дългосрочно съхранение е необходимо да опирате панелите само на външния им ръб. Въпреки че полиетиленовата пяна се връща в първоначалната си форма след натиск, грубите гънки няма да бъдат възстановени.

Безспорни предимства

Всеки, който се е занимавал с ремонти, знае, че завършването на стените не е толкова страшно, колкото изравняването им. Меките стенни панели могат да помогнат и тук, като значително улеснят процеса на ремонт. Благодарение на релефа си, те визуално изглаждат и скриват неравностите на стените.

Освен това, няма нищо по-лесно от залепването на 3Д тапет тухли. Тези плоскости могат да се режат с обикновен макетен нож или ножици. Лекотата на материала гарантира лесна и удобна работа. Операцията по инсталиране на покритието може да се изпълни от само един човек, без особени усилия.

Панелите не поемат влага, така че са безопасни за използване дори във влажни помещения. Почистват се лесно и могат да се мият с обикновени препарати - домакините определено ще оценят това. Самозалепващите се пана са се доказали успешно при използването им в банята.

Благодарение на специфичната структура на полиетиленовата пяна, тези декоративни покрития имат допълнителна звуко- и топлоизолираща функция. Тази функция ги прави не само интересен акцент в домашния декор, но и функционален елемент от интериора. Паната 3Д абсорбират външните шумове, създавайки по-добри условия за живот в помещенията.

След всичко казано до тук, не можем да не изтъкнем ниската цена на нашите тапети на тухли. Това е може би най-рентабилният вариант за обновяване на жилищни и бизнес пространства. От една страна цената на самия продукт е повече от достъпна, а от друга – ще спестите не малко пари като ги инсталирате изцяло сами.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:15.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:14.00лв.
Побързайте! Остават още 88888880 продукт(и)! 20 продукт(и) вече са поръчани!
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.