Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
-38%

Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят

Модел: sz0434
Наличност: В наличност
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.

Опции

-+
Самозалепващи 3д тапети
Размери: 77 х 70см
Цвят: Бял
Релефен тапет
Дизайн: Тухли

Тапетите, имитиращи тухлени стени се използват в интериорния дизайн с почти същите цели като самата тухлена зидария. Фрагменти от такъв декор създават усещане за надеждност и безопасност. Използването на 3D самозалепващи тапети е прост и ефективен начин за придаване на изразителност на интериора, както и за визуално зониране на дадена стая.

Поради тази причина, интериорните дизайнери не се колебаят да експлоатират зидарията в широк диапазон от интериорни стилове – от класика до модерен минимализъм. Тапетът, имитиращ тухлен зид пресъздава чудесно стила кънтри, като без неговата фрагментарност е невъзможно да се постигне и ефект „таванско помещение” или пък готика, където всички стени са тухла, за да се пресъздаде атмосферата на старинен замък.

Свойства и предимства на този декоративен елемент

Нужно е още в самото начало да уточним, че ако се налага да избираме между естествената тухла и нейната имитация, истинският материал невинаги превъзхожда имитацията. В болшинството случаи е невъзможно тухлите, от които е изградена стената да се извадят на показ, нито пък да се иззида на място тухлена стена.

Желаният ефект е възможно да се постигне единствено с модерните днес 3D тапети тухли, особено в следните ситуации:

  • Твърде малка площ на помещението;
  • Липса на майсторски умения в зидането;
  • Липса на подходящи за дизайна материали;
  • Слабост на носещите конструкции, които може да не издържат теглото на тухлата;
  • Необходимост от извършване на ремонти за кратко време;
  • Ограничен бюджет за ремонт.

Изкуствените облицовки, имитиращи естествени материали като тухла, камък, дърво, мрамор, мозайка и т.н., имат множество предимства, включително огромен избор от стилове и дизайни, даващи простор на въображението. Дори не ви е нужен интериорен дизайнер, а още по-малко майстори, които да реализират креативния ви проект.

Лекотата по осъществяване на ремонтните работи позволява реновацията на дома да се изпълни в рамките на един ден. Крупните ремонти обикновено се отлагат дълго във времето, поради недостиг на пари, невъзможност да се намери добър майстор, неприязън към мисълта за струпване на строителни материали в жилището и към праха, който задължително съпътства по-грубите строителни работи.

Не можем да пренебрегнем и възможността със самозалепващ 3D тапет да се облицоват всякакви стени и конструкции, независимо от тяхната якост, поради ниското тегло на материала. Панелите от винилова пяна идеално покриват неравни основи от почти всякакъв материал. Приложими са дори върху заоблена стена и зони с множество декоративни детайли, благодарение на лекотата на разкрояване и изрязване.

И докато тухлата охлажда помещенията, тъй като поради голямата си маса не може да се затопли бързо, декоративните панели не страдат от подобен недостатък. Нещо повече, те са идеален топлоизолатор, заради което са особено предпочитани за облицоване на външни панелени стени, както и за изолиране на влажни приземни помещения.

По-ниска цена както на самия материал, така и на монтажа, прави плътните 3D тапети самозалепващи идеални за хората, желаещи с малък бюджет да постигнат грандиозни подобрения в домашния интериор. С реализирането на подобен проект може да се справи абсолютно всеки, включително онези от вас, които никога в живота си не са опитвали да лепят някаква стенна облицовка.

И понеже многократно наблегнахме на факта, че това са самозалепващи тапети, става ясно, че за полагането им не са нужни лепила, четки за нанасяне или пък маса, на която да бъдат намазани преди залепяне. Нужни са ви единствено макетен нож и линия за очертаване на паната, нуждаещи се от изрязване. Операцията е изключително чиста. След завършването ѝ ще трябва да съберете само хартията, залепена на гърба на тапета, която сте свалили.

Производителите полагат тухления шаблон към различни видове основи. Най-често срещаните материали при бюджетните тапети тухли са винил, флизелин (нетъкан текстил) и хартия. Хартията и текстилът имат своите плюсове, но не могат да достигнат класата и реалистичния ефект на тапетите от винил.

Различните видове плоскости се различават помежду си не само по качествата, породени от разликата в основата, но и по реалистичната имитация на тухлена зидария. За най-добри са приети съвременните самозалепващи 3D тапети, изработен от разпенен винил. Този материал дава възможност да се имитира не само външния вид, но и текстурата на зидарията, издутината, грапавостта на повърхността на истинска тухла, вдлъбнатината на редовете.

Винилът не само ще украси, но и ще предпази стените от външни влияния. Представеният тук самозалепващ 3D тапет тухли издържа на често миене, както и на висока температура и влажност. Материалът е силно устойчив на абразия, така че може да се използва за декорация на коридори, бани и кухни. Плоскостите са с размер 77 х 70см, което гарантира бърза и лесна работа.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:15.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:14.00лв.
Побързайте! Остават още 88888880 продукт(и)! 20 продукт(и) вече са поръчани!
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.