Масажори

Показване:
Подреждане по:
-41%
Комплект 12бр. вендузи + вакуумен пистолет
Комплект 12бр. вендузи + вакуумен пистолет
Вендузната терапия има вековна история в Китай и е..
29.00лв. 17.00лв.
-44%
Турмалинов колан срещу болки в кръста и гърба
Турмалинов колан срещу болки в кръста и гърба
Турмалинов колан срещу болки в гърба и кръста.Цвят..
32.00лв. 18.00лв.
-41%
Масажор за тяло с инфрачервени лъчи и вибрации
Омръзнало ви е от скъпи масажни процедури и неефек..
49.00лв. 29.00лв.
-18%
Мускулен фасциален масажор Fascial Gun, акумулаторна батерия, болки, отслабване
Масажният пистолет може да премахне чувството за т..
55.00лв. 45.00лв.
Sculptural Solac - антицелулитен масажор
Sculptural Solac - антицелулитен масажор
Sculptural Solac антицелулитен масажор с тройно де..
42.00лв.
-17%
Easy Feet - масажиране и почистване на краката в банята
Easy Feet - масажиране и почистване на краката в банята
Край на опасните подхлъзвания в банята, докато си ..
18.00лв. 15.00лв.
-33%
Рехабилитационен колан за кръста
Рехабилитационен колан за кръста
Използва се за: Лумбална дискова херния, кръ..
40.00лв. 27.00лв.
-24%
Колан със сауна и масаж Slender V Shaper, 160см
Виброколан за стягане на мускулатурата Вибраци..
79.00лв. 60.00лв.
 Tурмалинови терапевтични чорапи
 Tурмалинови терапевтични чорапи
Терапевтични турмалинови чорапи. Ако страдате..
11.00лв.
AbGymnic - фитнес колан
AbGymnic - фитнес колан
Ползвате ли масажорите за тяло AbGymnic, ще остане..
18.00лв.
Dual Sided Bath Scrubber - масажор за баня
Dual Sided Bath Scrubber - масажор за баня
Масажорът Dual Sided Bath Scrubber почиства и маса..
14.90лв.
Face Roller - масажор за лице
Face Roller - масажор за лице
Най-доброто и най-важното нещо, което можете да на..
11.90лв.
Great King - масажор – вибромасаж и инфрачервено нагряване
Great King - масажор – вибромасаж и инфрачервено нагряване
Антицелулитен масажор Great King – за отслабване и..
29.00лв.
Показва 1 до 15 от 35 (3 страници)

Всеки от нас, поне веднъж в живота си е изпитал приятния ефект от масажните процедури. Ето защо за голяма част от нашите клиенти покупката на масажор за тяло носи огромни ползи за здравето и привлекателната визия. В този раздел сме селектирали богата гама масажиращи продукти, извършващи активен или пасивен масаж. Вярваме, че тук всеки ще намери, продукта, отговарящ на неговите изисквания и финансови възможности.

Функции на масажора

Ако в не съвсем далечното минало беше нужно да отидем в специализиран салон или рехабилитационен център, за да получим масаж, то с появата на домашните масажори за тяло, ситуацията коренно се промени. Вече не е нужно да планирате, да си записвате час и да губите от времето си за почивка, за да получите висококачествен масаж. Можете да му се насладите, докато гледате телевизия и си почивате.

Днес на пазара можем да открием разнообразие от електрически устройства и ръчни масажни приспособления за ефикасен и пълноценен самомасаж. Преди да закупите и използвате такъв уред обаче, трябва да се уверите, че той ще бъде подходящ за вас и ще може да реши вашите проблеми. За целта трябва да познавате неговите свойства и да сте наясно с възможните противопоказния.

Като принцип на работа има два вида масажиращи устройства – инфрачервени и ролкови. Към втория тип принадлежат пасивните масажори за крака под формата на чорапи и стелки. При тях движението се извършва от страна на ползвателя. Активните уреди въздействат на тялото чрез специфични движения, докато тялото е в покой.

 Особености на IR масажорите

Лечебният ефект на инфрачервените масажни устройства се постига благодарение на специален вид електромагнитни вълни - инфрачервено лъчение. То обхваща промеждутъка между червения край на видимата светлина и микровълновото радио излъчване на електромагнитния спектър. Учените са доказали, че този вид радиация е напълно безопасна за хората. Тя оказва положително въздействие по следните начини:

  • Насърчава по-добрата регенерация на кожата, мускулните влакна и ставите;
  • Премахва спазмите, отпуска мускулите, стимулира кръвообращението;
  • Стимулира отстраняването на млечната киселина от мускулите, образувана при физическо натоварване;
  • Подобрява кръвообращението в цялото тяло;
  • Подобрява състоянието на кожата и намалява появата на целулит;
  • Има положителен ефект върху емоционалното и психологическото състояние, облекчава стреса и психическото напрежение.

Ползите от използването на инфрачервени масажори за гръб, например, ще бъдат по-силно забележими при редовно и правилно използване на такъв вид устройство. Често проблемите се дължат на травми, физическо пренатоварване и възпаления, за чието отшумяване е нужна една по-дълга терапия. За щастие вече можете да я проведете изцяло у дома.

Инфрачервеният масажор за гръб би бил особено полезен на хора, които работят основно в седнало положение. Те са тези, които най-често страдат от изкривена стойка, водеща до компресия в гръбначните прешлени. От продуктите ни с инфрачервена светлина могат да се възползват също спортисти, хора с наднормено тегло и целулит, както и възрастни, страдащи от заболявания на опорно-двигателния апарат.

Както вече отбелязахме, инфрачервеното лъчение е напълно безопасно за човешкото тяло. Въпреки това, вреди от него все пак е възможно да има, ако потребителят напълно пренебрегне противопоказанията или позволи твърде дълго излагане на инфрачервено лъчение.

Максималната продължителност на една инфрачервена масажна сесия трябва да бъде не повече от един час. В същото време за всяко устройство продължителността на сесията може да се определи и индивидуално, в зависимост от интензитета на излъчване. Хора с кардио-васкуларни заболявания, злокачествени образувания и тежки бъбречни заболявания следва да се консултират с лекуващия си лекар относно употребата на инфрачервен масажор за гръб.

Ролкови масажни устройства – специфични особености

Масажорите от ролков тип са едни от най-старите приспособления. Днес те могат да се разделят на два вида – електрически и ръчни. Ръчните имат просто устройство и се изработват от дърво, пластмаса, метал и други материали. Състоят се от ролки с различни размери, но могат също да бъдат гладки или с шипове, обикновено твърди.

Основите, върху които са фиксирани ролките, са или твърди, или нанизани на връзки. В този случай масажорът е подобен на подложка, но се среща и във вид на приспособление за измиване и масажираане на гърба.

Класическият електрически масажор също се състои от ролки, закрепени здраво върху специално проектирана основа. При допир с тялото, ролките започват да се въртят, оказвайки различен по сила и интензитет натиск върху кожата и прилежащите тъкани. За разлика от IR лъчите, масажът с електрическо ролково устройство може да бъде малко по-шумен.

Ролковият масажор за тяло се среща на различни цени. Цената зависи от множество фактори, но най-вече от вида на захранването – електрическо или ръчно. Този тип устройства обикновено са предназначени за масаж на врата, гърба и стъпалата. По правило електрическите уреди са високоспециализирани и подходящи за масажиране на определени части от тялото.

Силата на въздействие на един електрически масажор за гръб обикновено зависи от мощността на неговия електромотор. Без значение от това колко е мощен обаче, когато го използвате, не е нужно да полагате усилия, както при използването на ръчни приспособления. Освен това подобни устройства често са оборудвани с инфрачервено отопление, което прави масажа още по-ефективен.

Ползи от употребата на ролков масажен уред

Ползите от употребата на електрически масажор за тяло, оборудван с ролки, не са за подценяване. Използвайки масажора редовно, ще постигнете ефект, който надвишава многократно ползите от използването на мехлеми и други медикаменти. Ролковият масаж облекчава мускулната болка и спазмите, които ги причиняват.

Подобрява се състоянието на кожата, изглажда се целулитът. Ролковите масажори насърчават по-добрата циркулация на кръв и лимфа, като по този начин подобряват кръвообращението в долните слоеве на кожата. Кожата придобива тонус и еластичност. Метаболизмът се подобрява, токсините и метаболитните продукти се отстраняват.

Чрез подобряване на кръвообращението кръвта се насочва към повърхностните съдове. Умората и летаргията изчезва, а жизнеността се повишава с всяко използване на такъв масажор. По време на ролковия самомасаж се въздейства на биологично активни точки. Това стимулира защитните сили на организма и неговия имунитет, което се отразява положително на здравето.

Ролковият масажор за крака се използва за предотвратяване на плоски стъпала и деформации на ставите. С негова помощ се подобрява и циркулацията на кръв в крайниците, благодарение на което отоците и умората изчезват. Като цяло ролковите масажори влияят изключително благоприятно на организма. Въпреки това, има редица фактори, които могат да се окажат противопоказания за употреба. Ако ги пренебрегнете, можете да навредите сериозно на здравето си.

Иновативни функции на съвременните масажиращи уреди

В каталога ни са представени едни от най-новите разработки при масажорите. Продуктите ни са оборудвани с много приятни и полезни функции. Използват се не само за отпускане на уморените мускули, премахване на мускулни крампи и подобряване на кръвообращението. Те са разработени и за предотвратяване и лечение на много опасни заболявания, както и за стимулиране на работата на всички системи на тялото.

Един революционен електрически масажор за крака като Leg-O Sage е изключително удобен за използване у дома, тъй като не изисква специални познания и условия. Единственото предупреждение е, че при наличие на хронични или остри заболявания определено трябва да се консултирате с лекар, преди да пристъпите към подобна домашна терапия.

В търсене на качествен масажор ще се сблъскате с различни цени – от съвсем ниски до наистина високи за българския стандарт. При нас ще намерите предимно продукти, които са достъпни за всеки български потребител. Ниските цени не бива да ви притесняват. Уредите ни са с отлично качество и сертифицирани като напълно безопасни.

В каталога ни ще намерите последно поколение масажор за крака на изгодна цена, който ще ви върне радостта от свободното движение. Бихте могли да заложите и на терапевтични турмалинови чорапи, които са наистина евтини, а защо не и на чехлите Easy Feet, предназначени за масажиране и почистване на краката в банята.

Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:19.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:10.00лв.
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.