Енергоспестяващо устройство
-44%

Енергоспестяващо устройство

Модел: ST090
Наличност: 2-3 Days
Специална цена:25.00лв.
Стара цена:45.00лв.
Спестявате:20.00лв.
-+
Устройството използва технология за мониторинг на ел.мрежа, стабилизира напрежението и намалява реактивната мощност, която ел.уредите консумират. Това се постига от кондензаторите в уреда. Практически устройството елиминира консумацията на реактивна мощност  от ел.мрежа и по този начин се постига икономия на ел.енергия.

Едно устройство може да обслужва голям апартамент, малък хотел, ресторант, или производствено помещение със сумарна мощност на едновременно включените електросъоръжения до 19 kW. Устройството има щепсел и се включва в силов контакт, възможно най-близко до ел.таблото с предпазителите (бушоните), с цел обслужване на всичките ел.кръгове (колкото е броят на бушоните) в жилището.
 
Не трябва да се използва разклонител или удължител! Устройството може да се използва и за трифазни инсталации (към всяка фаза се включва по един уред). Максимална ефективност се постига при ел.уреди и съоръжения с ел. двигатели: климатици, хладилници, фризери, перални, вентилатори, компютри, микровълнови печки, луминисцентно осветление и др.

Устройството не е ефективно при ползване на ел.уреди с реотанови нагреватели (бойлери, маслени радиатори и др. отоплителни ел.съоръжения). Тъй като в даден апартамент не се знае какви уреди се ползват затова предварително не може да се определи каква ще е икономията на ел.енергия. Гарантира се минимална икономия от 10%, а по-голям процент икономия се постига при използване на уреди с ел. двигатели.
 
В магазините за бяла техника уредите от „Енергиен клас А” са с вграден енергоспестител и за всеки конкретен уред с ел.двигател се посочва и конкретната икономия на ел.енергия. Уредът легално се продава в Европа, САЩ, Канада и много др. страни.
 
Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър