Пъзел игра с магнитни топчета

Пъзел игра с магнитни топчета

Модел: sv455
Наличност: Out Of Stock
25.00лв.
-+

Пъзелите са изключително развлекателни, зарибяващи и подходящи за разнообразяване на забавленията. Ако търсите нещо по-различно, искате да направите уникална триизмерна структура, обикновените пъзели няма да ви свършат работа. Предлагаме ви отлично решение за насърчаване на въображението и креативността - уникален пъзел с магнитни топчета.

Моделът предлага изключителна възможност за създаване на най-различни структури кръгове, цветя, верижки, гривни, кубчета, сфери и още много, много други. Тайната се крие в магнитните топчета с голяма притегателна сила и диаметър на всяко от тях 5 мм. Използван е висококачествен и рядък метал неодим. Той е изключително устойчив, което прави пъзела подходящ за честа и многократна употреба. Покритието на топчетата е цветно или едноцветно за постигане на различни визуални ефекти и е създадено по специална нано технология.

Подходящ за хора от всяка възраст (с изключение на много малките деца), предлага забавление и разнообразяване на игрите. Счита се, че намалява нивата на стрес и развива въображението. Магнитният пъзел съдържа 216 магнитни топчета в 6 различни цвята. Получавате го в стилна метална кутия, което го превръща в идеален избор за подарък.

Ползи и предимства от продукта:

  • Висококачествен материал
  • Устойчиво цветно покритие
  • Развива въображението и креативността
  • За многократна употреба
  • Подходящ за всяка възраст
  • Висока притегателна сила

Нано-технология в полза на креативността

Пъзелите имат уникалното свойство да тренират мозъка, без процесът да е тягостен и неприятен. Обичани са еднакво от малки деца и от възрастни хора, защото успяват да задържат вниманието върху себе си в продължение на часове, без да омръзнат. Ако пъзелите с картинки са ви омръзнали, ние ви предлагаме нещо ново и нестандартно – уникален магнитен пъзел, който можете да редите винаги по различен начин.

Пъзелът, който ви предлагаме е по-близо до кубчетата за редене, отколкото до класическите картини от изрязани в различни форми детайли. Тук няма шаблон, който трябва да се пресъздаде 1:1, и точно в това се крие очарованието на играта. От играч, следващ стриктни правила, ползвателят се превръща в творец, създаващ триизмерна фигура, родена от неговата фантазия.

Защо този магнитен пъзел топчета е по-добър от класическия? Защото стимулира не само визуалната памет, но и творческата фантазия – креативността. Понякога не знаем, че такова качество е заложено у нас, докато не създадем нещо красиво, уникално и впечатляващо. Играта е иновация, съответстваща на модерното социално общество, създадена по революционна нано технология.

Пъзелът се състои от цели 216 броя магнитни сферички, изработени от рядък, но и изключително здрав метал - неодим. Неодимовите сфери представляват постоянни магнити, съставени от сплав на неодим, желязо и бор. Характерна за неодимовия магнит е изключително голямата му теглителна сила. Магнит с размерите на монета е способен да повдигне обект с тегло 10кг.

Заниманията с неодимовите магнитни топчета могат да бъдат в помощ на учебната програма при подрастващите. С тях могат да се илюстрират различни физико-химични структури, както и да се реализират от най-прости до много по-сложни геометрични фигури в триизмерно изображение, така че да бъдат идеално визуализирани от всеки ъгъл.

Ако искате да насочите детето си към инженерните науки и архитектурата, разноцветните магнитни топчета за игра (6 различни цвята) са най-лесният начин да реализирате амбициозните си намерения. Удобният и лесен начин на закрепване гарантира, че детето ви няма да изгуби бързо интерес към занимания. Всичко се случва с лекота.

Пъзелът-конструктор е идеалният подарък за хора от различни възрасти и сфери на развитие. Той е подходящ както за творческите натури, така и за привлечените от точните науки. За един бъдещ скулптор ще бъде супер интересно и забавно да създава фигури само с двете си ръце и топчетата от играта. За бъдещият физик, химик или строителен инженер, ще е от полза да види реализиран макет на своята хипотеза.

Уникалният по рода си магнитен пъзел, за разлика от картонения, не е с ограничен срок на използване. Колко пъти можете да наредите елементите на една картина, така че всеки път да ви бъде еднакво интересно и забавно? Много малко, всъщност. Дори да сте от малцината, способни да се наслаждават до безкрайност на подреждането, фигурките от картон няма да го позволят, защото ръбчетата им бързо губят цялост, а това пречи на прецизното им съединяване.

Мерки за безопасност

Играта с малки магнитни топчета от неодим е абсолютно неподходяща за твърде малки деца, поради риск от поглъщане на елементите. Магнитните свойства на метала биха могли да причинят сериозни наранявания в коремната кухина, поради изключително голямата им теглителна сила.

Неодимовият магнит би могъл да се отрази неблагоприятно на някои електронни устройства, заради свойството им да създават силно магнитно поле в голям радиус от точката на използване. По същата причина заниманията с пъзела са неподходящи за хора с имплантирани медицински устройства като пейсмейкъри и др. Не е желателно използването му и в болнична среда.

С уникалния пъзел с топчета заниманията могат да се провеждат от само един човек, както и от няколко души едновременно. Броят на компонентите е достатъчно голям, за да си спретнете състезание за най-интересна фигура у дома. Класната стая е едно от местата, където това изобретение би могло да влезе в ежедневна употреба. Препоръчително е заниманията да се провеждат винаги под контрола на възрастен.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:19.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:10.00лв.
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.