Устройство за безжично свързване на телефон, лаптоп или таблет с телевизор

Устройство за безжично свързване на телефон, лаптоп или таблет с телевизор

Модел: sz0702
Наличност: В наличност
36.00лв.
-+
Огледално изображение на вашия телефон, таблет или лаптоп върху екрана на телевизора!

Забавления по график и по Ваш избор с Chromecast устройство за свързване на телефон и телевизор!
Използвайте телефона си като дистанционно управление.
Включете от телефона, таблета или лаптопа си любимото си предаване, филм, презентация или други.
Наслаждавайте се на висококачествена видео резолюция и ниско буфериране.
Персонализирайте телевизионния си екран!
Високоскоростна безжична връзка!

Не е необходимо телевизора ви да е Smart!

Не е необходим интернет, рутер или Wifi


Характеристики:
Поддържана система: Android 4.4 и по-нови / IOS8 и по-нови / Windows 8.1 и по-нови / MAC 10.9 и по-нови версии
Протокол за предаване: Mirrorast / DLNA / Airplay Mirroring
Уеб версия: Miracast и airplay mirroring
Видео разделителна способност: 480P / 720P / 1080P
Видео декодер: AVI, H.264, VC-1, MPEG-2, MPEG-4, DIVD / DIVX, Real8 / 9/10, RM, RMVB, PMP, FLV, MP4, и така нататък
Видео формат: AVI, H.264, VC-1, MPEG-2, MPEG-4, DIVD / DIVX, Real8 / 9/10, RMVB, PMP, FLV, MP4, и така нататък
Аудио формат: MP1, MP2, MP3, WMA, OGG, AAC, M4A, FLAC, APE, AC3, AMR, DTS, RA, WAV и др.
Формат на изображението: JPG / BMP / PNG / GIF и др.

Комплектът включва:
  • 1 х Chromecast устройство
  • 1 х Транспорна кутия
СДВОЯВАНЕ С АНДРОИД УСТРОЙСТВА:
  • Изчакайте появяването на началната страница на Mirascreen на екрана на телевизора.
  • Натиснете бутона на HDMI адаптера за да преминете към режим Miracast.
  • Намерете опцията за споделяне на екрана на вашето устройство (Screen mirroring/ Miracast / Smart View).
  • Устройството автоматично се свързва към HDMI адаптера.
Windows 10:
1. Влизане в настройките на дисплейя
2. Избиране на бутона "Connect to a wireless display"

Функцията Chromecast, вградена в телевизори с операционна система Android TV е иновация, която ви позволява да пренасяте снимки, видеоклипове, игри, музика и други от вашия смартфон, таблет или компютър на големия екран. За да го постигнете ви е нужно специалното приложение за безжично свързване на телефон с телевизор на Google, което ви предлагаме.

С него получавате поддръжка над хиляда приложения, включително Netflix, Spotify, Movie Search HD и YouTube. 200 000 филма и телевизионни програми са достъпни за излъчване, както и 30 милиона песни. Излъчването може да се конфигурира и чрез браузъра Google Chrome и приложението Google Home.

Какво е Chromecast

Изначално Chromecast е серия цифрови медийни плейъри на Google (най-продавани в историята на САЩ), която достигна своя връх на популярност между 2013-2015 г. Въпросното устройство за свързване на телефон с телевизор представлява малък диск, оборудван с USB букса, която се включва в порта на телевизора.

Плеърът се свързва с телевизори и дисплеи чрез HDMI (към аудио системи чрез 3,5 мм жак) и ви позволява да настроите поточно съдържание между тях и компютър, таблет или смартфон. През 2020 г. беше пуснато четвъртото поколение на плейъра с отделен интерфейс и операционна система Google TV. Той ще замени Android TV в бъдеще.

Има интересна легенда за създаването на Google Chromecast. Технологията е изобретена от инженера Majd Bakar през 2008 г. Съпругата му Карла Хинди обичала да гледа филми от стрийминг услуги по телевизията. Бакар забелязал, че тя първо избра какво да гледа на лаптопа си, след което го изключва и намира филма вече по телевизията.

Причина: телевизионните интерфейси от онова време бяха неудобни за намиране на съдържание. Bakar решава да проектира такова устройство за безжично свързване на телефон с телевизор, което да позволи използването на интерфейса на смартфон за възпроизвеждане на съдържанието на телевизора.

Хромкаст в телевизорите с Android TV

Първите телевизори с поддръжка на Chromecast (често наричани в техническите спецификации Chromecast built-in) бяха пуснати през 2016 г., едновременно с въвеждането на операционната система Android TV. Тоест, технологията за стрийминг вече беше въведена в операционната система, която също беше изобретена от Google.

Възможностите на приставката от Google в съвременните смарт телевизори и приемниците на Android TV са еквивалентни. Затова в бъдеще, говорейки за Chromecast, ще имаме предвид именно технологията, а не приставката. Устройството за безжично свързване на телефон таблет с телевизор все още може да е подходящо за по-стари телевизори или модели, които не поддържат Android TV OS (устройства със собствена операционна система).

Как работи технологията Wireless Display?

Wireless Display ви позволява безжично свързване на телефон с телевизор, за да можете да предавате съдържание от вашия смартфон, таблет, лаптоп или компютър към телевизора у дома, външен дисплей (включително проектор), интелигентен високоговорител или аудио система. Технологията е напълно безплатна.

Съдържанието се предава по протокола DIAL (Discovery and Launch), който буквално открива и стартира приложения, които са в една и съща подмрежа, дори ако са на различни устройства. Самите устройства трябва предварително да бъдат свързани към един Wi-Fi рутер. Системата за свързване на лаптоп с телевизор безжично използва протокола за мултикаст с имена на домейни (mDNS), за да намери устройства.

Няколко други услуги работят върху DIAL, включително услугата на Google за прехвърляне на изображения между екрани при сдвояване на телефон с телевизор. Технологията е отворена за разработчици (има Google Cast SDK), така че може да бъде внедрена във всяко приложение на популярни операционни системи: Android, iOS, macOS, Windows.

Chromecast предава поточно съдържание по три начина:

  • Чрез интернет браузъра Google Chrome, всеки раздел от който може да бъде „огледален“ към телевизора заедно със съдържанието;
  • Чрез мобилни и уеб приложения, в които са вградени необходимите протоколи за излъчване. Техният списък се актуализира постоянно;
  • Чрез приложението за управление на интелигентен дом/ Google Home (по-рано Google Cast, сега това име може да се намери в стари материали и ръководства за потребителя, нека това не ви притеснява).

И в трите случая възпроизвеждането се стартира чрез клик върху иконата "Излъчване" на устройството на изпращача: смартфон, таблет, компютър, лаптоп. След това задачата за изтегляне на съдържание от интернет пада изцяло върху приемащото устройство, докато устройството източник се освобождава за други задачи: разговори (ако е смартфон), сърфиране в интернет и т.н.

Технологията за свързване на телефон с телевизор безжично поддържа следните формати: Видео: MP2T, MP3, MP4, OGG, WAV, WebM; Изображения: APNG, BMP, GIF, JPEG, PNG, WEBP; Видеокодеци: H.264 High Profile 5.1 (резолюция 4K и 2K при 30 кадри в секунда), HEVC/H.265 Main and Main 10 Profiles 5.1 (резолюция 4K и 2K при 60 кадри в секунди), VP9 Profile-2 (резолюция 4K и 2K при 60 кадри в секунда); Аудиокодеци: FLAC (96 кГц, 24-битов звук), HE-AAC, LC-AAC, MP3, Opus, Vorbis, WAV (LPCM), WebM.

Как да започнете да стриймвате през браузъра Chrome?

Устройството за свързване на телефона с телевизора е подходящо за излъчване от лаптоп или компютър с инсталиран уеб браузър Google Chrome версия 72 или по-нова. Може да се конфигурира на устройства с Windows, Chrome OS и macOS. Процедурата не зависи от операционната система, но се различава за различните режими на превод.

На телевизора можете да предавате съдържанието на отделен раздел на браузъра, както и видеото или аудиото, което се възпроизвежда в раздела. Посредством безжично свързване на лаптоп с телевизор също така е възможно да се транслира отделно видео или аудио, работещи на компютър (тоест от твърд диск на компютър или USB флаш устройство), както и работен плот на компютър или лаптоп (също стартиран през браузър).

Излъчването на раздел на браузъра на всяка ОС става по следния начин:

Отворете Google Chrome на вашия компютър или лаптоп. В горния десен ъгъл кликнете върху иконата с три точки. Кликнете върху реда с надпис „Излъчване“. Изберете устройство с активиран Chromecast, например свързване на таблет с телевизор безжично, на което искате да предавате поточно съдържание. За да изключите излъчването, щракнете върху иконата на правоъгълника до адресната лента на браузъра.

Свързване на смартфон и ТВ чрез Google Home

Една от няколкото опции за безжично свързване на компютър с телевизор е чрез приложението Google Home на вашия смартфон (Android или iPhone). Приложението е един вид хъб между всички устройства в дома, които са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа: телевизори, дисплеи, приемници, високоговорители, рутери, интелигентни лампи и друго оборудване (пълният списък включва стотици елементи и марки).

Чрез системата за свързване на телевизор с телефон Google Home те могат да бъдат контролирани. Това включва: включване/изключване на светлината, термостата, видеонаблюдението, интелигентните контакти или, например, задаване на мрежови настройки и преглед на дневниците на събитията.

Технологията Miracast започна да се въвежда през 2013 г., но днес е ясно, че тя отстъпва в много отношения на по-модерните AirPlay и Chromecast. Основният недостатък на по-стария уред за гледане безжично от телефон на телевизор е, че когато сте свързани чрез Miracast, всъщност не можете да правите нищо на вашия смартфон, освен да показвате съдържание.

Освен това максималната разделителна способност ще бъде 1920 × 1200 (няма поддръжка за Ultra HD). Въпреки това, при пълно отсъствие на интернет, тя върши добра работа.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:19.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:10.00лв.
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.