Самозалепващи PVC панели за под W43

Модел: ta063
Наличност: В наличност
3.00лв.
-+

Цената е за един винилов панел с размер: 91,4 х 15,2см

Самозалепващ PVC панел - тип подови дъски

 • Здрави и нехлъзгащи
 • Размер на панела: 914.4*152.4*1.2mm
 • Дебелина на панела: 1.2мм
 • Тип ламинат
 • Водоустойчивост
 • Възможност за използване в банята, коридора и кухнята
 • Бърз и лесен монтаж без нужда от майстор
 • Устойчиви на плесени и алергени
 • Лесни за поддържане

Могат да се положат върху всякакви равни и твърди повърхности!

Към настоящия момент, най-бързият, лесен и финансово достъпен вариант за подова настилка са модерните самозалепващи pvc панели за под или така наречената подова дъска. Това иновативно покритие предлага множество възможности за създаването на един елегантен и комфортен интериор, независимо дали става въпрос за ново строителство или обновяване на стари и амортизирани настилки.

Плоскостите от модел W43 се отличават с приятен дървесен принт, а размерът на всеки панел е 91,4 х 15,2см – дължина/широчина. Дебелината на дъската е цели 1.2мм – отлично решение за топлоизолация на подовете във вашия дом. Продуктът се предлага на брой, така че е необходимо да изчислите нужното ви количество, като вземете предвид квадратурата на помещението и размера на панелите.

Кои характеристики на панелите от винил ги правят все по-търсени от купувачите?

Виниловите самозалепващи панели за под се радват на огромна популярност в последните няколко години, като търсенето им се увеличава непрекъснато. Това се дължи основно на непрекъснатото подобряване на характеристиките на въпросния материал, като в същото време той продължава да държи много достъпна цена.

Характеристиките на тези покрития много често превъзхождат някои от традиционните подови настилки, затова си заслужава да посочим едни от най-важните от тях. Това са:

Здравина и водоустойчивост

Панелите за под от ПВЦ са известни със своята изключителна издръжливост. Те са устойчиви на драскотини, петна и износване, което ги прави подходящи за зони с голям трафик както в жилищни, така и в търговски помещения. Тази дълготрайност се харесва на купувачите, които търсят рентабилна опция за подови настилки, която изисква минимална поддръжка.

Винилът по своята същност е водоустойчив, а някои самозалепващи пвц плоскости са дори напълно водоустойчиви. Тази характеристика ги прави идеални за зони, изложени на влага, като бани, кухни и мазета. Това също означава, че подът може лесно да се почиства с вода без риск от изкривяване или повреди.

Комфорт и привлекателна визия

Модерният човек държи изключително много на комфорта, особено в своя дом. Една от причините нашите самозалепващи pvc панели  да се радват на огромен успех е именно комфортът, който създават. За разлика от керамичните плочки, естественото дърво и дори ламината, подовете, покрити със самозалепваща се винилова настилка създават приятно усещане под краката. Те са по-топли и меки от класическите твърди покрития.

В същото време при постигането на комфорт не е компрометирана визията на пода. Серията самозалепващи пвц панели за под имитират много успешно естествено дърво в светли тонове, вписвайки се чудесно във всяко жилищно, офис или търговско пространство.

Панелите се предлагат в огромно разнообразие от цветове и шарки, включително реалистични текстури на дърво и камък. Тази гъвкавост позволява на купувачите да намерят винилов под, който отговаря на естетическите им предпочитания и допълва вътрешния им декор.

Звукопоглъщащи и топлоизолиращи свойства

 Твърдият под е стандарт в интериора, като в тази група влизат различни видове материали – теракота, дървен и ламиниран паркет, мозайка, гранитогрес, мрамор и др. Всички те се отличават с изключителна здравина и дълготрайност, но нито един от материалите не може да достигне звукопоглъщащите свойства на виниловите подове.

Меката и еластична структура на PVC дъската, както и нейната дебелина от 1.2мм, позволяват да се намалят шумовете при ходете както в самите помещения, така и в пространствата на долния етаж. Тази характеристика е особено необходима в многоетажни жилищни сгради, където изискването за тишина в определени часове е законова норма.

Не на последно място трябва да отбележим, че подовете, покрити с този тип панели за под, са много лесни за поддържане. Благодарение на специалния слой на повърхността, мръсотията не може да проникне в порите на материала. Това елиминира риска от образуване на петна и захабяване. Поради тази причина почистването е изключително лесно и не изисква използване на агресивни химикали.

Монтаж на самозалепващото подово покритие – какво трябва да знаете?

Един от най-големите плюсове на нашия самозалепващ пвц панел е лекотата на монтажа. Със задачата може да се справи абсолютно всеки, дори хора, които нямат никакъв опит с проекти от типа „Направи си сам”. За провеждане на операцията не се изискват специални инструменти, както и лепила. Това прави процеса лесен и чист.

Стъпките по инсталиране на самозалепващ pvc панел са следните:

 • Подготовка: Преди да започнете монтажа на закупените pvc панели, се уверете, че основата е чиста, суха и равна. Отстранете всички съществуващи меки подови настилки, мръсотия и остатъци от лепило. Ако е необходимо, използвайте изравняваща смес, за да изравните всички неравности в основата;
 • Аклиматизация: Оставете панелите да се аклиматизират към температурата и влажността на помещението за поне 24-48 часа.Това им позволява да се адаптират към околната среда и да се минимизира разширяването или свиването след монтажа;
 • Измерване и оформление: Измерете размерите на стаята и планирайте оформлението, за да определите откъде да започнете инсталацията и как панелите ще паснат по краищата.Важно е да започнете инсталацията от права референтна линия, обикновено това е центърът на стаята или най-дългата стена;
 • Рязане на панелите: С помощта на монтажен нож или резачка за винил изрежете онези пвц панели за под, които трябва да паснат по краищата на стаята и около всякакви препятствия като врати и ъгли. Мерете два пъти и режете веднъж, за да избегнете загуба на материал;
 • Отлепване и залепване: Отлепете защитната подложка на самозалепващите плоскости, за да освободите залепващата страна.Внимателно поставете подготвения PVC панел на място, като започнете от референтната линия, и го натиснете силно върху подовата настилка. Уверете се, че е подравнен правилно спрямо съседните пана, за да създадете безшевен вид;
 • Разточване и изглаждане: След като залепите всеки самозалепващ панел, използвайте валяк за подова настилка (може и ръчен), за да натиснете плътно панелите и да осигурите правилното им залепване към основата. Тази стъпка също така помага да се елиминират всички въздушни мехурчета и да се осигури плътна връзка между пода и покритието.

След като инсталирате всички подови плоскости, прикрепете отново или монтирайте первазите и добавете преходните лайсни между новата подова настилка и други видове подове, ако е необходимо. Подът може да бъде почистен веднага с мек разтвор на обикновен почистващ препарат.

Не забравяйте да следвате инструкциите на производителя и указанията за безопасност през целия процес на инсталиране на закупените самозалепващи пвц панели. С правилните грижи и поддръжка, подовото покритие ще осигури устойчиво и дълготрайно решение за един приятен и уютен интериор.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:15.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:14.00лв.
Побързайте! Остават още 88888880 продукт(и)! 20 продукт(и) вече са поръчани!
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.