Самозалепващи PVC плочки S25
-13%

Самозалепващи PVC плочки S25

Модел: ta072
Наличност: В наличност
Специална цена:3.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:0.50лв.
-+

Самозалепващи винилови плочки

  • Размер на плочките: 45.72 х 45.72см
  • Дебелина на плоскостите: 1.2мм
  • Подходящи за кухни, холове, коридори

Могат да се поставят върху всякакви равни и твърди повърхности!

Ако не ви достигат средства за подмяна на пода в кухнята или коридора, или пък не искате да започвате сложни и мръсни ремонти, можете да опитате със самозалепващи плочки от ПВЦ. Моделът S25 е с идеалния размер и декоративен принт. Това декоративно покритие ще се впише отлично във всяко функционално помещение в дома ви, където не можете да поставите керамични плочи в момента.

Кое отличава плочката от виниловия подов панел?

Плочките от поливинилхлорид (pvc) не се различават структурно от панелите. Те са всъщност един и същи материал, само, че с различно приложение в интериора. Панелите от винил обикновено имитират дървесина, затова формата им е подобна на дъска, докато плочите от същия материал, имат за цел да изземат функцията на керамичните плочки, които обичайно се поставят в кухни, бани и коридори.

Формата и декоративният принт – това са основните отличителни черти на двата вида подови покрития. Сходствата са основно в структурата на материала и неговото инсталиране. И панелите, и плочките имат адхезивна основа, поради което са познати с наименованието самозалепващи плочки за под.

Плочките от ПВЦ, които ви предлагаме, са много ефектна и реалистична имитация на керамичните плочи, които присъстват в почти всеки дом. Могат да се закупят в разнообразие от разцветки, така че подът да бъде в синхрон с останалите елементи на обзавеждането. Ниската цена на продукта и лекотата на монтиране ви позволява да освежите дома си и да актуализирате стила му само за ден.

Многослойна структура – факторът, отговорен за дълготрайността на подовото винилово покритие

Хората, които не познават добре техническите характеристики на виниловите самозалепващи плочки за кухня, биха казали, че тяхното използване е сериозен компромис с качеството и трайността на настилката. Истината е много различна. Днес за производство на тези покрития се използват съвсем нови материали и производствени методи, което гарантира тяхната износоустойчивост и дълготрайност.

Високата устойчивост на плочките на натиск, драскотини и изсветляване на цветовете се дължи на многослойната структура на материала. Дори ежедневното измиване на пода с препарати няма да доведе до захабяване на покритието. Струва си да разгледаме в детайли структурата една самозалепваща PVC плочка, което ще внесе повече яснота относно предимствата на тази настилка.

Плочките се състоят от следните слоеве:

  • База: Най-долната част на PVC плочките е поддържащият слой.Обикновено той се изработва от PVC материал и служи като основа за плочката.Поддържащият слой добавя устойчивост, здравина и стабилност на размерите на плочката, като гарантира запазването на нейната форма и структура във времето;
  • Ядро: Над долния слой (база) се намира сърцевината на плочата, изработена от висококачествен пвц материал. Този слой е отговорен за осигуряването на основната част от дебелината на плочката и структурната ѝ цялост.Основният слой също допринася за водоустойчивостта и стабилността на плоскостите;
  • Принт: Това е слоят, който определя дизайна на различните модели самозалепващи се плочки. Този слой е отговорен за придаването на външния вид на плочката и може убедително да имитира вида на други материали. Той съдържа фотографско изображение или печат с висока разделителна способност на желания модел или дизайн, например дърво, камък или различни абстрактни шарки;
  • Износоустойчив слой: Той е ключов защитен компонент на всички самозалепващи се плочки за под. Представлява чист, прозрачен слой, изработен от PVC с добавени добавки като уретан или акрил. Този слой действа като щит срещу износване, драскотини, петна и UV увреждане. Дебелината на износоустойчивия слой определя здравината на плочката и нейната способност да издържа на тежък пешеходен трафик;
  • Адхезивен слой: Нашите самозалепващи пвц плочки за под се предлагат с предварително нанесен лепилен слой от задната страна. Този адхезивен слой позволява монтажа да се изпълни бързо и чисто, елиминирайки необходимостта от използване на лепила.

Като цяло, многослойната структура на нашите самозалепващи пвц плочки допринася за тяхната здравина, устойчивост и естетическа привлекателност, което ги прави популярен избор за различни приложения като търговски и жилищни подови настилки. При правилен монтаж и поддръжка, подът от такъв многослоен материал може да издържи до 10 години.

Приложение на пвц плочките

Виниловите подове и в частност съвременните самозалепващи pvc плочки намират все по-широко приложение в обновяването и устройството на различни помещения. Те се използват не само в частни жилища, но също в някои производствени цехове и търговски обекти. Основната причина да бъдат избрани е ниската им цена, съчетана с лесен монтаж.

Ако разглеждаме основно жилищния интериор, то чудесната ни гама pvc плочки ще се впише отлично в следните помещения:

Кухня

Кухнята е помещение с висок трафик, което можем спокойно да определим като агресивна среда. Подът в това жилищно пространство се нуждае от по-често почистване, а междувременно е подложен на високи температури, влага и пара. В кухните е важно да се постави подова настилка, която е устойчива на захабяване и има ниски изисквания относно поддръжката.

Благодарение на износоустойчивия слой, наличен при всички видове залепващи плочки, те могат да се поставят в кухнята, където ще създадат по-приятна и здравословна среда. Акрилното или полиуретаново покритие не позволява на пигментите в храни и напитки да проникнат в настилката и да образуват трайни петна.

Антре и коридор

Предверието на един дом е кътчето, което формира впечатлението на хората за цялото жилище. Ето защо е важно в антрето да цари ред и чистота, като не пречи дизайнът на интериора да бъде актуален на съвременните тенденции. Много често, поради липса на пари, собствениците продължават да използват захабени мокети, мозайки и паркети в коридорите и входните зони.

Това е не само нехигиенично, но и неестетично, затова препоръчваме да обновите подовото покритие в тези участъци, използвайки нашите пвц плочки за под. Те са устойчиви на намокряне и позволяват лесно премахване на калта, водата и праха, които внасяме с обувките. В същото време виниловият под има добри шумопоглъщащи свойства, за да не безпокоите съседите, когато излизате и се прибирате в своя дом.

Баня

Плочките от класическия керамичен вид намират най-голямо приложение в банята, където са изложени не просто на влага, но на обилно намокряне. Що се касае за бюджетните пвц плочки, то използването им като подова настилка в мокрите точки на банята може да бъде доста проблематично. За целта е необходимо фугите да се запечатат с фугираща смес, за да се избегне проникването на вода, която може да повреди лепилния слой.

Където и да планирате да поставите нашите самозалепващи плочки за под с ниска цена, можете да бъдете сигурни, че ще постигнете ефекта, който сте очаквали. Това подово покритие е способно да създаде една комфортна, практична и хармонична среда с малък разход на време и средства.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Сделка на деня
Комплект тенджери и тиган Vivaldi Lidya гранит Black-Gold 7 части
Пазарувайте сега с изключително висококачествени с..
Специална цена:250.00лв.
Стара цена:299.00лв.
Спестявате:49.00лв.
Чайници за турски чай гранит Vivaldi
Гранитен комплект чайници FamipaНезалепващо 4-слой..
Специална цена:49.00лв.
Стара цена:60.00лв.
Спестявате:11.00лв.
3D декоративни панели, 250х17см, WPC6, LK1017
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:19.00лв.
Стара цена:29.00лв.
Спестявате:10.00лв.
Тапет 3D тухли, самозалепващ, 77 х 70см, бял цвят
Самозалепващи 3д тапети Размери: 77 х 70см Цвят:..
Специална цена:2.50лв.
Стара цена:4.00лв.
Спестявате:1.50лв.
Интериорен панел тип мрамор 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-3056B, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
Специална цена:120.00лв.
Стара цена:159.00лв.
Спестявате:39.00лв.
Интериорен панел тип мрамор QM-6111, 122 х 244см
Oтлични топлоизолационни и звукоизолационни свойст..
99.00лв.
Самозалепващ XPE панел Мрамор 6007, 30 х 60см
Панели за стена Материал: XPE пяна Външен PVC сл..
Специална цена:4.00лв.
Стара цена:5.90лв.
Спестявате:1.90лв.
3D декоративни панели, 250х16см, WPC, 128-1A06-Black
Декоративни профили за стени и тавани Материал: W..
Специална цена:22.00лв.
Стара цена:32.00лв.
Спестявате:10.00лв.